Timer

TImebeskrivelse

NYBEGYNNER

For deg som er helt ny i yoga. Vi bruker tid på å bli kjent med vår egen kropp, hvordan jobbe i de ulike øvelsene ut i fra ditt eget utgangspunkt.

Grunnleggende øvelser som gir basiskunnskap. Fokus på teknikk og linjering for å øke symmetri mellom høyre og venstre del av kroppen.

Kurset passer for deg som er het ny i yoga eller som ønsker å repetere før du går videre til et mer avansert nivå.

Du kan delta på nybegynnerkurset så lenge du føler for. Vi varierer tema og fokus uke for uke.

 

nIVÅ I

Et kurs for viderekommende, tilpasser dere som har deltatt på Nybegynner eller alternativt kurs der du har fått en introduksjon til grunnleggende yogastillinger, forståelse av bruk av yogautstyr tilpasset din kropp og riktig justering. 

Dette kurset/ denne timen er for deg som ønsker å utforske din yogapraksis og bli mer kjent med de ulike øvelsene og bruk av pusten.

 

NIVÅ i – ii

Klassisk yoga med fokus på pust, balanse og styrke. Du får flere effektive øvelser å jobbe med og vi går dypere inn i stillingene. Du øker forståelsen av din egen kropp og bevegelsesmønsteret ditt. Timen passer for deg som har gått på Klassisk Yoga I eller Vinyasa. Du kan også være med om du har deltatt på andre kurs der forståelse av teknikk og bruk av yogautstyr er på plass. Øvelsene blir modifisert ved behov.

 

VINYASA

Dette er timen for dere som ønsker flytsekvenser og varianter av solhilsen på matten. Vinyasa (sanskrit for flyt betyr “pust-synkronisert bevegelse”. Kjernen i vinyasa er at man beveger seg fra den ene stillingen til den neste i takt med pusten. Vi gjør stillingene i et raskere tempo og timen passer dere som ønsker å prøve en mer utfordrende time. Flytyoga gir masse varme, styrke og energi!

Det anbefales å ha gått nybegynnerkurs/ nivå I, der grunnleggende forståelse av teknikk og pust i egen praksis er på plass.

 

YOGA FOR RYGG

Kurset passer alle, nybegynnere som viderekommende. Fokus på timen er yogaøvelser for ryggen. Vi øker smidighet og bevegelighet på baksiden av overkroppen for å forebygge og redusere ryggplager, og for å få en sterkere rygg.

Vi jobber med øvelser og pust for å redusere spenninger og blokkeringer som ofte setter seg i rygg, nakke og skuldre. Det kan skyldes stress, feilbelastning over tid, ensformige, repeterende bevegelser i uheldige arbeidsstilling eller skader. Mentale faktorer som stress, depresjon, vintertrøtthet og dårlig søvn kan også sette seg i ryggraden som smerter i korsryggen, skuldrene eller nakken.

En bedre rygg gir økt energi og mer overskudd, velvære og trivsel i hverdagen.

Vi tar i bruk yogautstyr som yogapute, blokker, belte og pledd for å tilpasse øvelsene ut i fra slik kroppen er her-og-nå.

 

rOLIG YOGA

Timen er delt i to. Første del med rolige, aktive stillinger for å øke styrke, bevegelighet og balanse (mest sittende og liggende øvelser). 

Andre del: øvelser som roer ned og gir restitusjon til kroppen i et rolig tempo  kombinert med pusteteknikker og avspenning. 

Fokus på restorative, gjenoppbyggende øvelser for kroppen.

Timen passer godt for deg som har skader eller smerter i kroppen, ønsker å bruke yoga som restitusjonstrening eller ønsker å roe ned en stresset kropp.

MORGEN/ SENIOR YOGA

Det er meningen at yoga skal kunne gjøres og oppleves helsefremmende i alle aldre og livssituasjoner. Dette er en time med klassiske stillinger for alle aldre, men vi tilpasser også med roligere øvelser for godt voksne og de som har litt ekstra fysiske utfordringer. 

Godt voksne/ senior 60 + er et yogakurs som tar hensyn til stive og skjøre ledd. Det er gode øvelser som øker blodsirkulasjonen og minsker stress i kroppen. Vi jobber med balanse og konsentrasjon. Gode pusteøvelser og avspenningsteknikker.

Vi tilpasser øvelsene til din kropp. Er det vanskelig å gjøre øvelsene liggende eller stående, bruker vi stol og gjør sittende øvelser. 

Timen er like fin for unge som godt voksne, da de yogaøvelsene kan gjøres på mange varierte måter, alt etter nivå.

GRAVID YOGA

Vi har per d.d. ikke ren Gravid Yoga time, men anbefaler Rolig Yoga om du er helt ny i yoga og ønsker å lære øvelser i lag med pusten som tilpasser en kropp i endring og også fødselsforberedende øvelser. 

Er du vant til å praktisere yoga kan du delta på andre timer der øvelser blir tilpasset underveis.

 

lUNSJ-YOGA

Timen er delt i to. Første del med rolige, aktive stillinger for å styrke nakke, skuldre, rygg, samt hofter.  

Andre del: øvelser som roer ned og gir restitusjon til kroppen i et rolig tempo  kombinert med pusteteknikker og avspenning. 

Fokus på restorative, gjenoppbyggende øvelser for kroppen.

Timen passer godt for deg som har skader eller smerter i kroppen, ønsker å bruke yoga som restitusjonstrening eller ønsker å roe ned en stresset kropp.

 

BARSEL YOGA

Dette er en time med fokus på nybakte mammaer der baby/ -er er med. Vi jobber blant annet med øvelser som friløser spenninger i skuldre, armer og brystrygg etter mye bæring og amming, samt øvelser som styrker og restituerer kroppen din på en god og trygg måte. 

Enkle øvelser for å strekke og styrke bindevevet for at magemusklene skal komme på plass etter fødsel og delte magemuskler (rectus diastase).

Gode avspenningsteknikker for å finne ro, lande i deg selv mellom gjøremål i en ny, kanskje uvant og noe hektisk, samtidig vidunderlig tid. Vi veksler mellom rolige og mer aktive øvelser.

Du trenger ikke ha gjort yoga tidligere og vi tar hensyn til barnets behov for bleieskift, amme/ gi flaske eller at barnet vil bli holdt. Flere av øvelsene kan gjøres sammen med baby. 

Vi anbefaler at dere har vært på 6-ukers kontrollen og at babyen ikke har begynt å krabbe.

YOGA FOR BARN

Alder 6 – 10 år.
 
Gjennom Yoga og Mindfulness kan barn tilegne seg nyttige verktøy for å bevare og å styrke sin emosjonelle, mentale og fysiske helse.
 
Yoga og Mindfulness har ved flere studier vist å kunne gi økt konsentrasjon og fokus,
øke opplevelsen av indre ro, en styrket selvfølelse og økt selvtillit, redusere stress og uro, samt forebygge utfordringer fysisk, mentalt og emosjonelt.
 
Øvelser og innhold tilpasses barnas alder og nivå det alle skal oppleve mestring.
Yoga er en arena helt fri for konkurranse og krav til deg selv. Gjennom fysiske øvelser øker vi balanse, bevegelighet, styrke og tilstedeværelse i nuet, lærer oss enkle avspenningsteknikker og viktigheten av å roe ned.
 
Sanger, bevegelse og bevissthet omkring pusten og økt konsentrasjon. Pust-, nærvær- og oppmerksomhets-trening og avspenning for å styrke mental og fysisk helse.

 

FAMILIE YOGA

Familie yoga passer best for foreldre/ voksne sammen med barn i alderen 3 – 10 år.
På familieyoga gjør barn og voksne yoga sammen på barnas premisser. Det er en fin kvalitetstid sammen der vi øver på tilstedeværelse i nuet, øke kroppsbevissthet, konsentrasjon og hvordan bruke pusten smart. Yoga kan fremme barnets balanse, motorikk og styrke, styrke barnets selvfølelse og selvtillit, samt lære enkle avspenningsteknikker.
 
Dette er en fin time til å styrke forholdet mellom barn og voksen gjennom lekpregede øvelser og i stillhet.
 

MOBILITET, STYRKE OG AVSPENNING

Timen er lagt opp slik (med små justeringer):

Pust og Meditasjon for å jorde deg, koble på deg selv og tilstedeværelse i nuet.

Mobilitet/ Yoga for å varme opp/ øke smidighet.

Høyintensitet kroppsvektøvelser der alle skal oppleve mestring. Øvelsene blir tilpasset de utfordringer som eventuelt er på matta.

Avspenning med restorative øvelser. 

Vi gjør øvelsene barføtt for å styrke ankler og balansen med fokus på teknikk og linjering i kroppen.

Nivå: passer både nye og kjente på matta, utrente til godt trente.  Øvelsene tilpasses deltakerne der alle skal oppleve mestring.

Lavterskeløvelser der vi også tar i bruk yogautstyr og annet som støtte.

STOLYOGA

Et kurs for alle og for deg som foretrekker å gjøre øvelser sittende på stolen enn på gulvet. 

Vi gjør øvelser sittende på stol og bruker stol som støtte for stående stillinger.  

Fokus: forbedre pusten, strekkeøvelser for å mykne opp kroppen og å styrke balansen.  Avspenningsdel for å roe ned kropp og hode.

 

MOBILITET, STYRKE OG AVSPENNING – TEENS 13 – 16 år

Timen er lagt opp slik (med små justeringer):

Oppmerksomhetstrening for å  koble på deg selv og tilstedeværelse i nuet.

Mobilitet for å varme opp/ øke smidighet.

Høyintensitet kroppsvektøvelser der alle skal oppleve mestring. Øvelsene blir tilpasset og modifisert ved behov.

Avspenning.

Vi gjør øvelsene barføtt for å styrke ankler og balansen med fokus på å styrke en god kroppsholdning.

Passer alle, utrente til godt trente.  Alle skal oppleve mestring.

Mobilfri og speilfri sal! 

 

MEDITASJON

Enkel introduksjon til meditasjon. Timen starter med innledning der instruktør forklarer og veileder, etterfulgt av meditasjonsdel, mulighet for spørsmål/ tilbakemeldinger etter meditasjonen er avsluttet.

Du trenger ikke ha gjort meditasjon eller yoga før og du trenger heller ikke å være myk og smidig eller i god form

 

FUNKSJONELL TRENING

En effektiv todelt trening med fokus på høy intensitet i funksjonelle bevegelser for å styRke kroppen, etterfulgt av en mobilitet- balanse og avspenning del for roe ned både kropp og sinn og for å øke tilstedeværelse, konsentrasjon og bevissthet.
 
Vi bruker hele tiden egen kroppsvekt for å øke kroppskontroll, bevegelighet, balanse og smidighet. Vi styrker kroppen for å få en smartere og mer funksjonell hverdag og en bedre holdning. 
  • Helkropp Styrke
  • Core
  • Mobilitet
  • Stretching
  • Balanse
  • Avspenning

 

enkelt timer 

Dette er timer som ikke følger ordinær timeplan. Timer som settes opp med påmelding gang for gang. Egen pris.

FREDAG – RESTORATIVE & MEDITASJON.

En time for å roe ned etter en travel uke og lade energi til helgen. 

  • Restorative Yoga
  • Pusteteknikk
  • Meditasjon
  • Avspenning

Passer nye som viderekommende. Reduserer stress og uro, kan forbedre læring, minne og søvn.

LØRDAG CORE & STYRKE

Start lørdagsmorgen med Core og Styrke. Yoga og/ eller Mobilitet og styrke time der vi jobber gjennom hele kroppen. Timen avsluttes med avspenning. 

Fokus og tema legges ut på Instagram/ Facebook når timene legges ut.

SElf-care sunday 

Søndag morgen eller kveld. Vi varierer mellom vinyasa, klassisk yoga, restorative yoga til mobilitet, core og styrke. 

Fokus og tema legges ut på Instagram/ Facebook når timene legges ut.

Minimum antall påmeldte til påmeldingsfristen for at kurset/ timene kan starte opp som planlagt. Bindende påmelding. Sent ute? Det er mulig å begynne på et kurs selv om kurset allerede har startet.