Timer

TIMEBESKRIVELSER

NYBEGYNNERKURS

For deg som er helt ny i yoga. Vi bruker tid på å bli kjent med vår egen kropp, hvordan jobbe i de ulike øvelsene ut i fra ditt eget utgangspunkt.

Grunnleggende øvelser som gir basiskunnskap. Fokus på teknikk og linjering for å øke symmetri mellom høyre og venstre del av kroppen.

Kurset passer for deg som er het ny i yoga eller som ønsker å repetere før du går videre til et mer avansert nivå.

Du kan delta på nybegynnerkurset så lenge du føler for. Vi varierer tema og fokus uke for uke.

NIVÅ I

Et kurs for viderekommende, tilpasser dere som har deltatt på Nybegynner eller alternativt kurs der du har fått en introduksjon til grunnleggende yogastillinger, forståelse av bruk av yogautstyr tilpasset din kropp og riktig justering. 

Dette kurset/ denne timen er for deg som ønsker å utforske din yogapraksis og bli mer kjent med de ulike øvelsene og bruk av pusten.

NIVÅ I/ II

Klassisk yoga med fokus på pust, balanse og styrke. Du får flere effektive øvelser å jobbe med og vi går dypere inn i stillingene. Du øker forståelsen av din egen kropp og bevegelsesmønsteret ditt. Timen passer for deg som har gått på Klassisk Yoga I eller Vinyasa. Du kan også være med om du har deltatt på andre kurs der forståelse av teknikk og bruk av yogautstyr er på plass. Øvelsene blir modifisert ved behov.

VINYASA

Dette er timen for dere som ønsker flytsekvenser og varianter av solhilsen på matten. Vinyasa (sanskrit for flyt betyr “pust-synkronisert bevegelse”. Kjernen i vinyasa er at man beveger seg fra den ene stillingen til den neste i takt med pusten. Vi gjør stillingene i et raskere tempo og timen passer dere som ønsker å prøve en mer utfordrende time. Flytyoga gir masse varme, styrke og energi!

Det anbefales å ha gått nybegynnerkurs/ nivå I, der grunnleggende forståelse av teknikk og pust i egen praksis er på plass.

YOGA FOR RYGG

Kurset passer alle, nybegynnere som viderekommende. Fokus på timen er yogaøvelser for ryggen. Vi øker smidighet og bevegelighet på baksiden av overkroppen for å forebygge og redusere ryggplager, og for å få en sterkere rygg.

Vi jobber med øvelser og pust for å redusere spenninger og blokkeringer som ofte setter seg i rygg, nakke og skuldre. Det kan skyldes stress, feilbelastning over tid, ensformige, repeterende bevegelser i uheldige arbeidsstilling eller skader. Mentale faktorer som stress, depresjon, vintertrøtthet og dårlig søvn kan også sette seg i ryggraden som smerter i korsryggen, skuldrene eller nakken.

En bedre rygg gir økt energi og mer overskudd, velvære og trivsel i hverdagen.

Vi tar i bruk yogautstyr som yogapute, blokker, belte og pledd for å tilpasse øvelsene ut i fra slik kroppen er her-og-nå.

ROLIG YOGA

Timen er delt i to. Første del med rolige, aktive stillinger for å øke styrke, bevegelighet og balanse (mest sittende og liggende øvelser). 

Andre del: øvelser som roer ned og gir restitusjon til kroppen i et rolig tempo  kombinert med pusteteknikker og avspenning. 

Fokus på restorative, gjenoppbyggende øvelser for kroppen.

Timen passer godt for deg som har skader eller smerter i kroppen, ønsker å bruke yoga som restitusjonstrening eller ønsker å roe ned en stresset kropp.

MORGEN/ SENIOR YOGA

Det er meningen at yoga skal kunne gjøres og oppleves helsefremmende i alle aldre og livssituasjoner. Dette er en time med klassiske stillinger for alle aldre, men vi tilpasser også med roligere øvelser for godt voksne og de som har litt ekstra fysiske utfordringer. 

Godt voksne/ senior 60 + er et yogakurs som tar hensyn til stive og skjøre ledd. Det er gode øvelser som øker blodsirkulasjonen og minsker stress i kroppen. Vi jobber med balanse og konsentrasjon. Gode pusteøvelser og avspenningsteknikker.

Vi tilpasser øvelsene til din kropp. Er det vanskelig å gjøre øvelsene liggende eller stående, bruker vi stol og gjør sittende øvelser. 

Timen er like fin for unge som godt voksne, da de yogaøvelsene kan gjøres på mange varierte måter, alt etter nivå.

HATHA YOGA

Klassisk Yoga – ulike yogastillinger satt sammen med pusteteknikker til enkle flytøvelser eller enkelt øvelser. Moderat tempo. Noen ganger er timen med Ashtanga inspirerte øvelser/ sekvenser.

BARSEL YOGA

Dette er en time med fokus på nybakte mammaer der baby/ -er er med. Vi jobber blant annet med øvelser som friløser spenninger i skuldre, armer og brystrygg etter mye bæring og amming, samt øvelser som styrker og restituerer kroppen din på en god og trygg måte. Gode avspenningsteknikker for å finne ro, lande i deg selv mellom gjøremål i en ny, kanskje uvant og noe hektisk, samtidig vidunderlig tid. Vi veksler mellom rolige og mer aktive øvelser. Du trenger ikke ha gjort yoga tidligere og vi tar hensyn til barnets behov for bleieskift, amme/ gi flaske eller at barnet vil bli holdt. Flere av øvelsene kan gjøres sammen med baby. 

Vi anbefaler at dere har vært på 6-ukers kontrollen og at babyen ikke har begynt å krabbe.

YOGA FOR MENN – Årdal

Gode øvelser for å ta vare på ryggen, øke mobilitet i skuldre, korsrygg, hofter og bakside lår. Styrker ankler, stabilitet og balanse, core muskulaturen. Pust og avspenning for å roe ned, koble ut og redusere stress.

LUNSJ-YOGA

For deg som kan ta et avbrekk fra jobb eller for deg som liker å bruke god tid om morgenen. 

En blanding av Yoga for Rygg og Rolig Yoga. Passer for helt nye til viderekommende.

Vi jobber med pust og bevegelse som åpner opp kroppen, friløser spenninger og blokkeringer, reduserer stress og gjenoppretter balansen i kropp og sinn. 

Minimum antall påmeldte for at kurset/ timene kan starte opp som planlagt. Bindende påmelding.