Timer

Timer

Nybegynnerkurs

For deg som er helt ny i yoga. Vi bruker tid på å bli trygg på yogamatten og å bli kjent med yogautstyret tilpasset din kropp. Teknikk – pust og avspenning. Hvordan jobbe i de ulike stillingene ut i fra ditt eget utgangspunkt.

Kurset passer for deg som er helt ny i yoga eller som ønsker å repetere før du går over til Vinyasa, Nivå I .

Nivå I

Grunnleggende øvelser som gir basiskunnskap. Balanse, styrke og energi. Passer for deg har gjort litt yoga tidligere der forståelse av teknikk, linjering og bruk av yogautstyr er mer på plass. 

Klassiske stillinger, teknikk og pust. Fint for deg som ønsker å bruke mer tid på yogamatten før du går videre på et mer avansert nivå.

Nivå I/ II

Klassisk yoga med fokus på pust, balanse og styrke. Du får flere effektive øvelser å jobbe med og vi går dypere inn i stillingene. Du øker forståelsen av din egen kropp og bevegelsesmønsteret ditt. Timen passer for deg som har gått på Klassisk Yoga I eller Vinyasa. Du kan også være med om du har deltatt på andre kurs der forståelse av teknikk og bruk av yogautstyr er på plass. Øvelsene blir modifisert ved behov.

Vinyasa 

Dette er timen for dere som ønsker flytsekvenser og varianter av solhilsen på matten. Vinyasa (sanskrit for flyt betyr “pust-synkronisert bevegelse”. Kjernen i vinyasa er at man beveger seg fra den ene stillingen til den neste i takt med pusten. Vi gjør stillingene i et raskere tempo og timen passer dere som ønsker å prøve en mer utfordrende time. Flytyoga gir masse varme, styrke og energi!

Det anbefales å ha gått nybegynnerkurs/ nivå I Patanjali Yoga, der grunnleggende forståelse av teknikk og pust i egen praksis er på plass.

 

Yoga for Rygg

Kurset passer alle, nybegynnere som viderekommende. Fokus på timen er yogaøvelser for ryggen. Vi øker smidighet og bevegelighet på baksiden av overkroppen for å forebygge og redusere ryggplager, og for å få en sterkere rygg.

Vi jobber med øvelser og pust for å redusere spenninger og blokkeringer som ofte setter seg i rygg, nakke og skuldre. Det kan skyldes stress, feilbelastning over tid, ensformige, repeterende bevegelser i uheldige arbeidsstilling eller skader. Mentale faktorer som stress, depresjon, vintertrøtthet og dårlig søvn kan også sette seg i ryggraden som smerter i korsryggen, skuldrene eller nakken.

En bedre rygg gir økt energi og mer overskudd, velvære og trivsel i hverdagen.

Vi tar i bruk yogautstyr som yogapute, blokker, belte og pledd for å tilpasse øvelsene ut i fra slik kroppen er her-og-nå

Rolig Yoga

Timen er delt i to. Første del med aktive stillinger for å øke styrke, bevegelighet og balanse (mest sittende og liggende øvelser). 

Andre del: effektive øvelser som roer ned og gir restitusjon til kroppen i et roligere tempo, kombinert med pusteteknikker og avspenning. 

Fokus på restorative, gjenoppbyggende øvelser for kroppen.

Timen passer godt for deg som har skader eller smerter i kroppen, ønsker å bruke yoga som restitusjonstrening eller ønsker å roe ned en stresset kropp.

Senior/ Morgen Yoga

Det er meningen at yoga skal kunne gjøres og oppleves helsefremmende i alle aldre og livssituasjoner. En rolig yogaklasse for «godt voksne» og de som har litt ekstra fysiske utfordringer.

Godt voksne/ Senior Yoga 55 + er et rolig yogakurs som tar hensyn til stive og skjøre ledd. Det er gode øvelser som øker blodsirkulasjonen, og minsker stress i kroppen. Vi jobber med balanse og konsentrasjon. Gode pusteøvelser og avspenningsteknikker. Mange opplever at de får bedre søvn av å gjøre yoga.

Vi tilpasser øvelsene etter din kropp. Er det vanskelig å gjøre øvelsene for eksempel liggende eller stående, bruker vi stol og tilpasser med sittende øvelser eller yogautstyr som støtter opp.

Hatha Yoga

Klassisk Yoga – ulike yogastillinger satt sammen med pusteteknikker til enkle flytøvelser eller enkelt øvelser. Moderat tempo. Noen ganger er timen med Ashtanga inspirerte øvelser/ sekvenser.

Ro-Ned 

Velkommen til en rolig time der fokus vendes innover.

Denne timen er satt sammen av rolige bevegelser for å myke opp kroppen. Yin-Yoga øvelser for å jobbe dypt inn i kroppens vev og ledd, og en restorativ del der fokus er å bygge opp om kroppen med utstyr for å gi nervesystemet en mulighet til å virkelig roe ned.

I dagens moderne liv er det ofte vanskelig å finne tid der vi lar ting få ta tid. Der forkus er å bli jent med kropp og sinn i en rolig omgivelser der vi ikke lar annet distrahere oss. Så alt for ofte stjeler «alt annet» vår oppmerksomhet og det er lett å tenke at det ikke er så nøye at en ikke tok den mikro-pausen. Men som alt annet så må en trene seg i å sitte med seg selv. Å slutte å tenke fremdrift og tempo, og heller bli nysgjerrig på hva som skjer ikropp og sinn når en ikke er på vei en plass.

 

Yin Yoga (del av Ro-Ned kurset)

Yin yoga er en rolig yogapraksis der vi er stillingene over tid. Vi påvirker kroppens ledd, ligamenter, sener, muskler og bindevev til å bli mer åpne og myke, samtidig som leddene styrkes.

Yin yoga er en rolig yogapraksis der vi er i stillingene over tid. Stillingene utføres mykt, med fokus på den rolige og den stille stunden.

Yin yogaøvelsene skaper flyt gjennom kroppens bindevev og energibaner, økt bevegelighet samt mobilisering og stryke i ledd og ligamenter.

En rolig og myk praksis som bringer kroppen i en meditativ tilstand og hjelper oss å roe ned i en hverdag preget av høyt tempo og mye stimuli.

Ved å være i stillingen over tid finnes det åpning for refleksjon, ettertanke og oppmerksomt nærvær. Tid og rom til å vende bevisstheten mot kroppen og pusten vår. Det tillater stunden å være akkurat som den er, uten å stenge ute deler av opplevelsen, uten å dømme.

Yin yoga hjelper oss til å frigjøre tankene fra å holde fast på ideer og forestillinger om hvordan ting skal være. Vi lærer å se våre handlingsmønstre fra et annet perspektiv og tillater oss å være i opplevelsen og å lytte til kroppens naturlige grenser.

 

Barsel Yoga

Dette er en time med fokus på nybakte mammaer der baby/ -er er med. Vi jobber blant annet med øvelser som friløser spenninger i skuldre, armer og brystrygg etter mye bæring og amming, samt øvelser som styrker og restituerer kroppen din på en god og trygg måte. Gode avspenningsteknikker for å finne ro, lande i deg selv mellom gjøremål i en ny, kanskje uvant og noe hektisk, samtidig vidunderlig tid. Vi veksler mellom rolige og mer aktive øvelser. Du trenger ikke ha gjort yoga tidligere og vi tar hensyn til barnets behov for bleieskift, amme/ gi flaske eller at barnet vil bli holdt. Flere av øvelsene kan gjøres sammen med baby. 
 
Vi anbefaler at dere har vært på 6-ukers kontrollen og at babyen ikke har begynt å krabbe.
 
 
Yoga for Menn – Årdal
Gode øvelser for å ta vare på ryggen, øke mobilitet i skuldre, korsrygg, hofter og
bakside lår. Styrker ankler, stabilitet og balanse, core muskulaturen.
 
Pust og avspenning for å roe ned, koble ut og redusere stress.
 
 
 
Lunsj-Yoga
 
En 45-minutters økt for å få et avbrekk fra jobb eller ford eg som liker å bruke
god tid om morgenen. 
 
En blanding av Yoga for Rygg og Rolig Yoga. Åpent for nye og viderekommende.
Fokus på øvelser som forebygger spenninger og stress av avheldige arbeidsstillinger (bedre rygghelse), friløse spenninger og restitusjon. 
 

Vi tilbyr kurs gjennom sesongen med påmelding og kursavgift. Det er også mulig å ta drop-in på ledige kursplasser. Vi oppdaterer på Facebook-siden vår ukentlig om ledige kursplasser.

 

 

Minimum antall påmeldte (bindende påmelding).

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close