Yoga i barnehage, skole

YOGA I BARNEHAGE OG SKOLE

Solvik YOGA gjør oppdrag i barnehage og skole. Det kan være enkeltoppdrag eller yoga kurs over en bestemt tid. Vi tilbyr også kursing og veiledning av personalet som ønsker å ha yoga som en del av et pedagogiske arbeid på avdelingen eller i klassen.

 

YOGA I BARNEHAGE

Via lek, historier og eventyr blir vi bedre kjent med kroppen og pusten vår. Vi trener balanse, styrke og motorikk. Veksler mellom å være i aktivitet og å roe ned. Yoga for barn er en herlig og leken time på barns premisser.

 

YOGA I SKOLE

Via yoga får en mer styrke, økt balanse og konsentrasjon. Vi setter sammen ulike posisjoner til korte flytsekvenser. Øvelsene vil være tilpasset alle og vi trener på å være tilstede i egen kropp og å lytte til kroppens signaler.

 

BARN OG YOGA

Barn elsker yoga, enten de gjør det alene eller sammen med en voksen. Undersøkelser viser at barn blir mer harmoniske med yoga, uansett hvilken yogaform man velger. En har også sett at barn med konsentrasjonvansker eller som har behov for å være utagerende ofte vil bli mer fokusert hvis de praktiserer yoga.

Det er viktig at yoga skjer på barnets premisser, og at ingen blir tvunget eller presset. La barn oppdage yoga selv, kjenne effekten og gjøre yoga når de selv har lyst til å gjøre det.

Barn er myke og kjenner som regel sine begrensninger godt, og de blir derfor ofte fort flinke. Det gir dem selvtilllit og ro i tillegg til de gode effektene av balanse, fokus og trening.

Den mentale effekten av yoga er like stor, om ikke større effekt på barn som på voksne.

Meditasjon vil gi barnet en god rutine på å stilne tankene, gi kropp og sinn tiltrengt restutisjon og øver opp vanen til å være alene med seg selv en stund.

Velkommen til en arena helt fri for prestasjoner eller konkurranse.