Yoga for barn kurs, 5 - 10 år (ca alder)

Via lek, historier og eventyr blir vi bedre kjent med kroppen og pusten vår. Vi trener balanse, styrke og motorikk. Veksler mellom å være i aktivitet og å roe ned. Yoga for barn er en herlig og leken time på barns premisser.

Viktig at barnet motiveres til å gjøre yoga uten foreldre/ foresatte tilstede.

 

Power Yoga unge kurs 13 - 17 år

Via yoga får en mer styrke, økt balanse og konsentrasjon. Vi setter sammen ulike posisjoner til korte flytsekvenser. Øvelsene vil være tilpasset alle og vi trener på å være tilstede i egen kropp og å lytte til kroppens signaler. En arena fri for prestasjoner eller konkurranse.

 

Familieyoga kurs

Yoga for hele familien. Yoga skaper styrke, balanse og velvære hos barn og voksne. Barn elsker å gjøre yoga i lag med voksne og familieyoga er en fin måte å være sammen på. Vi leker med yogaen og bruker sang, musikk, eventyr og leker til enkle yogaøvelser og flytsekvenser (øvelser satt sammen). Timen avsluttes med avspenning.Passer best for 3 - 4 åringer og opp til ca 9 år i lag med foreldre.

 

Nybegynnerkurs

For deg som er helt ny i yoga. Vi bruker tid på å bli trygg på yogamatten og å bli kjent med yogautstyret tilpasset din kropp. Teknikk - pust og avspenning. Hvordan jobbe i de ulike stillingene ut i fra ditt eget utgangspunkt.

Kurset passer for deg som er helt ny i yoga eller som ønsker å repetere før du går over til drop-in timer.

 

Nivå I

Grunnleggende øvelser som gir basiskunnskap. Balanse, styrke og energi. Passer for deg som er ny eller har gjort litt yoga tidligere. Klassiske stillinger, teknikk og pust. Fint for deg som ønsker å bruke mer tid på yogamatten før du går videre på et mer avansert nivå.

 

Nivå II

Klassisk yoga med fokus på pust, balanse og styrke. Du får flere effektive øvelser å jobbe med og vi går dypere inn i stillingene. Du øker forståelsen av din egen kropp og bevegelsesmønsteret ditt. Timen passer for deg som har gått på Klassisk Yoga I og Klassisk Yoga I/ II og er klar for å gå videre.

 

Vinyasa Flyt Yoga

Dette er timen for dere som ønsker flytsekvenser og varianter av solhilsen på matten. Vinyasa (sanskrit for flyt betyr “pust-synkronisert bevegelse”. Kjernen i vinyasa er at man beveger seg fra den ene stillingen til den neste i takt med pusten. Vi gjør stillingene i et raskere tempo og timen passer dere som ønsker å prøve en mer utfordrende time. Flytyoga gir masse varme, styrke og energi!

Det anbefales å ha gått nybegynnerkurs/ nivå I Patanjali Yoga, der grunnleggende forståelse av teknikk og pust i egen praksis er på plass.

Flyttimen er basert på klassiske stillinger fra Patanjali Yoga.

 

Yang Yin Yoga kurs

Yang yoga er dynamisk, energigivende. Det er en flytsekvens hvor pust og bevegelse synkroniseres. For å få balanse roer vi ned med yin på slutten, hvor vi holder øvelsene lengre, lar musklene få slappe av i motsetning til yang og jobber oss inn i bindevevet. I de siste øvelsene kommer jeg rundt med eteriske oljer for de som ønsker det, som har ulike effekter på humøret og sinnet.

Vi tar i bruk eteriske oljer fra Doterra. Yoga og eteriske oljer er en fin kombinasjon. Flere erfarer at eteriske oljer styrker yoga praksisen. Oljene kan brukes for en rekke emosjonelle og fysiske effekter og settes sammen med utvalgte yogaøvelser og fokus gjennom timen alt etter hvilken opplevelse og effekt man er ute etter. Oljene brukes også til blant annet chakra balansering og ayurvedisk dosha balansering. Oljene anvendes i diffuser og aromatisk, påført på huden. Doterra oljene er sertifisert rene til terapeutisk bruk.

 

Rygg kurs

Kurset passer alle, nybegynnere som viderekommende, unge som godt voksne/ senior. Her er vi en fast gruppe som møtes en gang i uken og gjør yoga med mål om å få en sunnere rygg. Vi jobber med øvelser og pust for å redusere spenninger og blokkeringer som ofte setter seg i rygg, nakke og skuldre. Det kan skyldes stress, feilbelastning over tid, ensformige, repeterende bevegelser i uheldige arbeidsstilling eller skader. Vi gjør øvelser for å redusere smerter, øke fleksibilitet, velvære og trivsel i hverdagen. En bedre rygg gir også økt energi og mer overskudd.

 

Gravid Yoga

Et flott kurs for deg som skal bli mamma. Her er det fokus på dere begge to. Den gravide kroppen går gjennom store endringer og hverdagen er ofte travel, så da kan det være godt med litt tid for å finne ro og forberede deg mentalt på det som skal skje.

Yogakurset vil inneholde lydmassasje for mor og baby, pusteøvelser (som du gjerne kan ta med deg senere når du trenger det), knipeøvelser for bekken, gode og dynamiske øvelser for kroppen som vi setter sammen til ulike flytsekvenser.

Alle gravide etter uke 12 er hjertelig velkommen, enten du aldri har prøvd yoga før eller har noe erfaring.

 

Barsel Yoga kurs

Yoga for nybakte mødre i lag med baby frem til krabbealder. Vi gjør yoga for mamma og enkle samspilløvelser med baby på yogamatten. Fokus på øvelser som bygger opp kjernemuskulaturen etter fødsel og gode avspenningøvelser for å roe ned stress og spenninger i kroppen.

 

Restorative Yoga

Få, effektive øvelser som roer ned og gir restitusjon til kroppen i et roligere tempo, kombinert med pusteteknikker og avspenning. Fokus på restorative, gjenoppbyggende øvelser for kroppen.

Timen passer godt for deg som har skader eller smerter i kroppen, ønsker å bruke yoga som restitusjonstrening eller ønsker å roe ned en stresset kropp. Timen passer godt for deg som er godt voksen/ senior eller som en gravidyoga time.

 

Senior Yoga 60 + kurs

Det er meningen at yoga skal kunne gjøres og oppleves helsefremmende i alle aldre og livssituasjoner. En rolig yogaklasse for «godt voksne» og de som har litt ekstra fysiske utfordringer.

Senioryoga er et rolig yogakurs som tar hensyn til stive og skjøre ledd. Det er gode rolige øvelser som øker blodsirkulasjonen, og minsker stress i kroppen. Vi jobber med balanse og konsentrasjon. Gode pusteøvelser og avspenningsteknikker. Mange opplever at de får bedre søvn av å holde på med yoga.

 

8 LIMBS OF YOGA - YOGA FILOSOFI

8 ukers kurs hvor vi introduserer Patanjali’s Yoga Sutras. Yoga kan defineres i 8 trinn:

Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyan, Samadhi

Asana (fysiske stillinger) og pranayama (pust) er kun en liten del av yoga'en. På dette kurset går vi mer i dybden på de ulike temaene for å få en utvidet forståelse i det som ligger bak de fysiske øvelsene vi gjør på matten.

 

SUP YOGA, SUP PADDLE - se under The Great Outdoors

OUTDOOR YOGA, AFTER HIKE YOGA, AFTER SKI YOGA - se under The Great Outdoors

WORKSHOP - egne tema, se under WORKSHOP

 

Vi tilbyr kurs gjennom sesongen med påmelding og kursavgift. Det er også mulig å ta drop-in på ledige kursplasser. Vi oppdaterer på Facebook-siden vår ukentlig om ledige kursplasser.

 

 

Minimum antall påmeldte (bindende påmelding).