Kunde historie, prolaps i ryggen

 

" Jeg har slitt med vond rygg i mange år, og i fjor fikk jeg bekreftet at jeg hadde en prolaps. Prolapset gjør at jeg med jevne mellomrom får en tur med ryggen som er svært smertefull. Jeg har ofte brukt sterke smertestillende i forbindelse med disse turene, og har også gått til kiropraktor, noe som har gjort at jeg har blitt bedre etter en lang stund. Det har ofte gått et par måneder før det har gitt seg.

Nå i ferien fikk jeg en ny tur med ryggen, kanskje heldigvis i ferien, for da kunne jeg ligge uten at det gikk ut over noe. Jeg lå i fire dager, hadde problemer med å stå og gå, og også med å sitte.

Søndagen fant jeg ut at jeg nok måtte ringe lege mandag og få en henvendelse til kiropraktor. Så tenkte jeg på at Anne Siv på Solvik YOGA hadde snakket om sin prolaps, og tenkte kanskje hun hadde forslag til noen gode øvelser jeg kunne gjøre for å bli bedre. Jeg sendte en mail til henne, og fikk umiddelbart tilbakemelding om flere øvelser som kunne hjelpe ryggen min.

Mandag startet jeg med øvelsene, tok lang tid på hver øvelse, og kjente ganske fort at øvelsene gjorde godt. (Jeg bestilte da ikke time hos lege). Disse øvelsene tok jeg hver dag, i tillegg til at jeg tok en langsom tur rundt holmen fra tirsdag av. Fredag kunne jeg gå fjelltur igjen! Og tirsdagen etter var jeg tilbake på yoga, på time med Anne Siv og vinyasa!

Det er fantastisk å kjenne at disse øvelsene hjelper og at jeg ble så raskt god i ryggen igjen. Jeg tar fremdeles øvelsene hver dag, og smertene forsvinner gradvis.

Takk til yoga og Anne Siv for et fantastisk verktøy for å styrke ryggen – og faktisk hele kroppen!"

Hilsen

Bodil K. Melberg